Reconciliation is possible, and it is happening. You can be a part of it, and an agent of change.

Show courage, be an example.

Learn, share, make friends and be part of change

Kush Jemi Ne

Pajtimi dhe Transformimi i Konflikteve të komuniteteve të ndryshme në Kosovë

RCT është një aktivitet pesëvjeçar që do të adresojë nevojat aktuale të pajtimit mes grupeve të ndryshme etnike në Kosovë në nivel individual, komunitar dhe institucional. Ne do të përpiqemi ta bëjmë këtë përmes ndërtimit të vetëdijes personale dhe kolektive mbi nevojën për të transformuar të kuptuarit e të tjerëve, duke i dhënë përparësi vlerave dhe qasjeve të përbashkëta dhe duke e transformuar bashkë ekzistencën në kohezion shoqëror (të përbashkët) të ardhshëm.

Rreth RCT

99+

Anëtarë të Rrethit Koheziv

99+

Numri i Njerëzve të Angazhuar

97+

Numri i Aktiviteteve

Transformimi i jetës në komunitetin tonë

Aktivisti i muajit

Stefani, Milani dhe Gentiani pikturuan një mural në urën kryesore në Mitrovicë për të shënuar Ditën e të Drejtave të Njeriut

Janë të shumta aktivitetet dhe nismat e organizatave të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare dhe individëve duhet ta sjellin shoqërinë kosovare më afër pajtimit. Por ndërtimi i paqes kërkon përpjekje të vazhdueshme dhe një aktivitet më shumë në këtë drejtim nuk është kurrë i tepërt. Këtë të premte të 10 dhjetorit, ekipi i RCT shënoi Ditën […]

Lexo më shumë